0476 - 68 49 46

Kine Persoons

Therapeutisch centrum voor neuromotorische revalidatie

U kan voor uw revalidatie en neuromotorische begeleiding rekenen op een hecht team van vijf jonge, enthousiaste en bekwame dames. Gepassioneerd door ons vak, maar vooral door onze patiënten. Onze groepspraktijk biedt u aanzienlijke voordelen

  • Snelle start van uw therapie: geen lange wachttijden of –lijsten
  • Altijd een specialist paraat: geen onderbrekingen in uw therapie
  • Multidisciplinaire aanpak met vertrouwde deskundigen in tal van medische disciplines
  • Nauwe samenwerking met de Neuro-afdelingen van UZ Gasthuisberg en UZ Pellenberg

Het team

Annemie Persoons
Annemie Persoons

Professionele ervaring: Master in de motorische revalidatie en de kinesitherapie. Specialisatie: neuromotorische revalidatie. Richtte Kine Persoons op in 1999, na ervaring in acute neuromotorische revalidatie (UZ Gasthuisberg) en revalidatie na cerebrovasculaire aandoeningen (UZ Pellenberg). Volgde in 2019 de Parkinson Zorgwijzer en verschillende Advanced Bobath cursussen.

Mijn liefde voor het vak: “De behandeling van neurologische aandoeningen is een werk van lange adem. Voor mijn patiënten, maar ook voor hun omgeving. Hun doorzettingsvermogen geeft mij telkens weer een enorme boost.”

Mijn passie voor het leven:“Wat zou dat anders kunnen zijn, dan mijn twee prachtzoontjes?”

Lieve Baetens
Lieve Baetens

Professionele ervaring: Master in de motorische revalidatie en de kinesitherapie. Specialisatie: neuromotorische revalidatie. Sinds 2009 bij het team van Kine Persoons. Vervolmaakte zich met een cursus lymfedrainage volgens Leduc (2011) en een basisopleiding bobath voor volwassenen (2012). Parkinson zorgwijzer (2015).

Mijn liefde voor het vak: “Het is fantastisch om te zien hoe je soms na meerdere jaren therapie nog steeds nieuwe doelen voor je patiënt kunt behalen. Ook al is dat soms op een verminderd motorisch niveau. Omdat ik heel wat huisbezoeken doe bij patiënten die langdurig worden behandeld, weet ik uit ervaring dat dit een groot verschil betekent in hun dagelijkse leven en dat van hun naasten.”

Mijn passie voor het leven:“Als je veel omgaat met neurologische problematiek, dan relativeer je veel meer je eigen problemen, of die van je omgeving. Ik geniet des te meer van kleine, simpele dingen in het leven, zoals veel gaan wandelen, Het depot, concerten meepikken, festivals ontdekken en een lekker drankje om van te genieten, meer moet het niet zijn.”

Lisa Vochten
Lisa Vochten

Professionele ervaring: Master in de motorische revalidatie en de kinesitherapie. Specialisatie: neuromotorische revalidatie. Sinds 2014 bij het team van Kine Persoons. Vervolmaakte zich met een basisopleiding bobath voor volwassenen (2015).

Mijn liefde voor het vak: “Het in contact komen met de mensen en ze kunnen helpen zijn mijn drijfveren. Het is een must om negatieve ervaringen te kunnen ombuigen naar iets positief, al is het maar iets kleins. Dit geeft mij voldoening waar ik echt van kan genieten, zelfs wanneer ik thuiskom! Mijn grootste kracht is het kunnen luisteren en samen voor iets gaan!”

Mijn passie voor het leven: “Ik geniet van het leven en ik besef hierbij ook dat we het niet altijd moeten zoeken aan de uiterste uiteinden van de wereld. Afspreken met vrienden en familie, het gezellig maken doe ik dan ook super graag!”

Valérie Haerens
Valérie Haerens

Professionele ervaring: Master in de motorische revalidatie en de kinesitherapie. Specialisatie: neuromotorische revalidatie en musculoskeletale aandoeningen, optie manuele therapie. Sinds 2019 bij het team van Kine Persoons.

Mijn liefde voor het vak: “Bij de therapie van neurologische aandoeningen kom je vaak zowel fysieke als mentale uitdagingen tegen. Samen met de patiënten die uitdagingen overwinnen of oplossingen zoeken. Dat drijft me. Ik probeer de mensen daarin ook terug meer autonomie te geven. Iemand terug positiever en gemotiveerder in het leven te zien staan, vind ik prachtig om te zien.”

Mijn passie voor het leven: “‘Geluk zit in de kleine dingen.’ Dat stond op een poster die jarenlang in mijn kinderkamer gehangen heeft. En daar geloof ik ook echt in. De natuur opzoeken, een goede babbel, een knuffel van een dierbare… Dat is voor mij heel belangrijk.”

Biene Ooms
Biene Ooms

Professionele ervaring: Master in de motorische revalidatie en de kinesitherapie. Specialisatie: neuromotorische revalidatie. Sinds 2019 bij het team van Kine Persoons.

Mijn liefde voor het vak: “De revalidatie binnen de neurologie boeit me omdat het erg uiteenlopend is. Eén pathologie kan zoveel verschillende ziektebeelden creëren en deze ziektebeelden kunnen op een tal van manieren benaderd worden. Daarbij is het klinisch redeneren een grote uitdaging. Hoe kan ik het probleem het meest efficiënt aanpakken? Hoe werk ik naar zelfstandigheid, acceptatie, voldoening…?”

Mijn passie voor het leven: “Genieten van de kleine dingen in het leven, je laten leiden door positieve ervaringen. Laat je niet afremmen door de obstakels die je tegenkomt.”

Liesbet Lauwereins
Liesbet Lauwereins

Professionele ervaring: Master in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie. Afgestudeerd aan de KULeuven in 2017 voor de specialiteit revalidatie en kinesitherapie bij kinderen en in 2019 voor de specialiteit neurologische aandoeningen bij volwassenen. Sinds 2019 actief in het team van kine Persoons, na ervaring opgedaan te hebben in de neurologische revalidatieafdelingen van het Ziekenhuis Oost-Limburg (2017-2018) en het Jessa Ziekenhuis (2019). Diepte mijn kennis verder uit met de cursus parkinsonzorg van Parkinsonzorgwijzer Vlaanderen (2018). Sinds 2019 eveneens halftijds praktijkassistente voor de faculteit revalidatiewetenschappen van UHasselt.

Mijn liefde voor het vak: “Neurologische patiënten psychisch als fysiek ondersteunen geeft mijn leven een extra dimensie.”

Mijn passie voor het leven: “Samen gaan we ervoor!”

Jana Van Mechelen
Jana Van Mechelen

Professionele ervaring: Master motorische revalidatie en kinesitherapie KULeuven (2015). Specialisatie: neuromotorische revalidatie. De masterstages in UZ Pellenberg en Zuid-Afrika boden een verrijkende kennismaking met de praktijk. Werkervaring in het Wijkgezondheidscentrum van Leuven (2016-2017), de afdeling neurorevalidatie van het AZ Imelda Ziekenhuis van Bonheiden (2017-2018) en het woonzorgcentrum in Holsbeek (2019). In 2020 gestart in het team Kine Persoons.

Mijn liefde voor het vak: “Ik koos voor kinesitherapie bij neurologische aandoeningen uit fascinatie voor de werking van het neurologisch systeem en de mogelijkheden naar maximaal herstel. Ik bewonder en geloof in de veerkracht van ieder persoon. Ik ga ervoor om betekenis- en kwaliteitsvolle zorg te bieden. Daarbij waardeer ik authentiek contact met patiënten en collega’s.”

Mijn passie voor het leven: “Ik vind het belangrijk in verbinding te leven met mezelf en de mensen rond mij. Ik hou van de natuur en leef graag op een duurzame manier. Ik geniet van sporten, reizen, theater en koken. En dit doe ik graag met mijn lieve vrienden en familie!”

Camila Ignacia Saka Quiroga
Lisa Beerens

Professionele ervaring: Maakt sinds 2020 deel uit van het team van Kine Persoons. Volgde in 2010 een workshop van BBAUM (gericht op mensen met dementie); in 2017 een introductiecursus voor de beoordeling en behandeling van neurologische patiënten; in 2016 een cursus lichaemlijk activiteit voor mensen met motorische en zingtuigelijke beperkingen. De twee laatste cursussen vonden plaats in Chili.

Mijn liefde voor het vak: “Anderen helpen, en in het bijzonder mensen met neurologische aandoeningen, heeft me altijd heel erg aangetrokken en is een van de dingen waar ik het meeste voldoening uit haal. Waarom? Omdat ik bewondering heb voor mensen die uit moeilijke situaties leren waarmee ze geconfronteerd worden en nooit opgeven om hun doelen te bereiken. Ik luister graag, motiveer en werk graag samen naar een doel.”

Mijn passie voor het leven: “Elk moment van de dag intens beleven. Genieten met volle teugen van het leven en met liefde. Goede momenten delen met mijn familie, vrienden en proberen het goede in elke dag zien.”