0476 - 68 49 46

Kine Persoons

Therapeutisch centrum voor neuromotorische revalidatie

U kan voor uw revalidatie en neuromotorische begeleiding rekenen op een hecht team van vijf jonge, enthousiaste en bekwame dames. Gepassioneerd door ons vak, maar vooral door onze patiënten. Onze groepspraktijk biedt u aanzienlijke voordelen

  • Snelle start van uw therapie: geen lange wachttijden of –lijsten
  • Altijd een specialist paraat: geen onderbrekingen in uw therapie
  • Multidisciplinaire aanpak met vertrouwde deskundigen in tal van medische disciplines
  • Nauwe samenwerking met de Neuro-afdelingen van UZ Gasthuisberg en UZ Pellenberg

Het team

Annemie Persoons
Annemie Persoons

Professionele ervaring: Master in de motorische revalidatie en de kinesitherapie. Specialisatie: neuromotorische revalidatie. Richtte Kine Persoons op in 1999, na ervaring in acute neuromotorische revalidatie (UZ Gasthuisberg) en revalidatie na cerebrovasculaire aandoeningen (UZ Pellenberg). Volgde in 2019 de Parkinson Zorgwijzer en verschillende Advanced Bobath cursussen.

Mijn liefde voor het vak: “De behandeling van neurologische aandoeningen is een werk van lange adem. Voor mijn patiënten, maar ook voor hun omgeving. Hun doorzettingsvermogen geeft mij telkens weer een enorme boost.”

Mijn passie voor het leven:“Wat zou dat anders kunnen zijn, dan mijn twee prachtzoontjes?”

Lieve Baetens
Lieve Baetens

Professionele ervaring: Master in de motorische revalidatie en de kinesitherapie. Specialisatie: neuromotorische revalidatie. Sinds 2009 bij het team van Kine Persoons. Vervolmaakte zich met een cursus lymfedrainage volgens Leduc (2011) en een basisopleiding bobath voor volwassenen (2012). Parkinson zorgwijzer (2015).

Mijn liefde voor het vak: “Het is fantastisch om te zien hoe je soms na meerdere jaren therapie nog steeds nieuwe doelen voor je patiënt kunt behalen. Ook al is dat soms op een verminderd motorisch niveau. Omdat ik heel wat huisbezoeken doe bij patiënten die langdurig worden behandeld, weet ik uit ervaring dat dit een groot verschil betekent in hun dagelijkse leven en dat van hun naasten.”

Mijn passie voor het leven:“Als je veel omgaat met neurologische problematiek, dan relativeer je veel meer je eigen problemen, of die van je omgeving. Ik geniet des te meer van kleine, simpele dingen in het leven, zoals veel gaan wandelen, Het depot, concerten meepikken, festivals ontdekken en een lekker drankje om van te genieten, meer moet het niet zijn.”

Eva Van Meerbeeck
Eva Van Meerbeeck

Professionele ervaring: Ik studeerde af in 2020 in de specialisatie neuromotorische revalidatie en volgde in 2021 een extra master in de pediatrie. Sinds 2021 ben ik actief in het team van kinepraktijk Persoons na professionele ervaring te kunnen opdoen tijdens mijn stage bij VUmc ziekenhuis te Amsterdam.
Sinds september 2021 eveneens werkzaam in het WZC Sint Vincentius te Leuven.

Mijn liefde voor het vak: “Patiënten helpen om vooruitgang te boeken in hun revalidatie of ervoor zorgen dat hun pijn draaglijk blijft, is voor mij een grootse verwezenlijking. Daarbij is het dagelijks contact met onze vriendelijke patiënten heel aangenaam en het luisteren naar hun levensverhaal verruimend.”

Mijn passie voor het leven: “Genieten van het leven door nieuwe ervaringen op te doen of gewoon rustig thuis. En dat vertaalt zich naar graag reizen of een Netflix serie samen met de katten op de zetel. ”

Mustapha El Mahraoui
Mustapha El Mahraoui

Professionele ervaring: Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de KULeuven. Specialisatie: Neurologische aandoeningen. Voltooide masterstages op acute neurologische afdelingen in het UZ Gasthuisberg, alsook op subacute en chronische neurologische afdelingen in het UZ Pellenberg. Werkervaring met ouderenrevalidatie en revalidatie bij dementie in het woonzorgcentrum Booghuys (sedert 2018). In 2021 gestart in het team Kine Persoons.

Mijn liefde voor het vak: “Binnen de neurologische revalidatie stoot men op multidimensionele uitdagingen, waarbij neuromotorische en psychosomatische klachten vaak op de voorgrond liggen. Samen met iemand op deze vlakken vooruitgang boeken doorheen de revalidatie is werkelijk van onschatbare waarde voor mezelf.”

Mijn passie voor het leven: “Het dagelijks behandelen van personen met neurologische aandoeningen met een grote drijfveer om te revalideren doet een enorme appreciatie ontstaan. Na verloop van tijd wordt die appreciatie een passie. Mijn persoonlijke drijfveer om de beste versie van mezelf te zijn wordt iedere dag vergroot door mijn werk.”

Silke Proost
Silke Proost

Professionele ervaring: Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie pediatrie 2020. Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie neurologie 2021. Sinds 2021 werk ik in de zelfstandige praktijken Kine Persoons en Het Puzzelstukje (pediatrie). Mijn ervaring binnen de neurologie haal ik vanuit mijn stages in het MS centrum in Melsbroek, de zelfstandige praktijk Motion Center in Tienen en het Vumc in Amsterdam afdeling stroke.
Momenteel volg ik nog de bijscholing psychomotorische ontwikkeling en remediërend leren.

Mijn liefde voor het vak: “Doordat eenzelfde neurologische aandoening zoveel verschillende klinische beelden kan geven, heb je steeds nieuwe uitdagingen. Deze uitdagingen ga ik dan ook graag samen met de patiënt en zijn omgeving aan. Het bereiken van doelen, groot en klein, en het kunnen helpen van mensen geeft mij zeer veel voldoening. Dit zorgt ervoor dat ik elke dag gelukkig terug naar huis ga.”

Linde Aertgeerts
Linde Aertgeerts

Professionele ervaring: Master in de motorische revalidatie en kinesitherapie. Specialisaties: neuromotorische revalidatie (2021) musculoskeletale aandoeningen: optie manuele therapie (2020). Sinds 2021 bij het team van Kine Persoons. Ervaring opgedaan bij niet aangeboren hersenaandoeningen (NAH) tijdens mijn stage in het universitair revalidatiecentrum Utrecht, en MS in de kliniek van Melsbroek.

Mijn liefde voor het vak: “Na in de zomer van 2020 te werken in acute neuromotorische revalidatie, en stages te lopen in een revalidatiesetting, ben ik blij in deze praktijk patiënten lang en van dichtbij te kunnen opvolgen in hun thuissituatie. Een goede relatie en samenwerking met de patiënt en zijn omgeving, is wat me drijft in deze job. Op zoek naar een gezamenlijk doel waarbij we elkaar blijven uitdagen!”

Mijn passie voor het leven: “In mijn vrije tijd heb ik het graag gezellig druk bij het uitoefenen van mijn passie voor muziek. Verder haal ik veel plezier uit basketbaltraining geven aan pas beginnende spelertjes. Om dan de dag voldaan af te sluiten in het gezelschap van vrienden en familie.”

Tine Lemmens
Tine Lemmens

Professionele ervaring: Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, specialisatie neuromotorische revalidatie. De masterstage en werkervaring in een Zwitsers neurologisch revalidatiecentrum boden een verrijkende kennismaking met de praktijk. Sinds 2021 bij het team van Kine Persoons.

Mijn liefde voor het vak: “Zoals Henley het mooi verwoordde: ‘I am the master of my faith, I am the captain of my soul’. Ik wil mensen kunnen ondersteunen in het herwinnen van hun zelfstandigheid en in het leren omgaan met hun neurologische aandoening. Hierbij luister ik graag naar wat hun individuele noden en doelen zijn om vervolgens samen hier naartoe te werken.”

Mijn passie voor het leven: “Ik geniet van muziek maken, schilderen, sporten, de natuur, samen zijn met vrienden... en ontdek vooral graag nieuwe dingen die mij, soms uit onverwachte hoek, voldoening geven.”

Liesbet Lauwereins
Liesbet Lauwereins

Professionele ervaring: Master in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie. Afgestudeerd aan de KULeuven in 2017 voor de specialiteit revalidatie en kinesitherapie bij kinderen en in 2019 voor de specialiteit neurologische aandoeningen bij volwassenen. Sinds 2019 actief in het team van kine Persoons, na ervaring opgedaan te hebben in de neurologische revalidatieafdelingen van het Ziekenhuis Oost-Limburg (2017-2018) en het Jessa Ziekenhuis (2019). Diepte mijn kennis verder uit met de cursus parkinsonzorg van Parkinsonzorgwijzer Vlaanderen (2018). Sinds 2019 eveneens halftijds praktijkassistente voor de faculteit revalidatiewetenschappen van UHasselt.

Mijn liefde voor het vak: “Neurologische patiënten psychisch als fysiek ondersteunen geeft mijn leven een extra dimensie.”

Mijn passie voor het leven: “Samen gaan we ervoor!”